7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron z brokułami, czosnkiem i rozmarynem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ok 35 dkg makaronu (np. rurki typu ziti)
ok 4 szklanek brokułów (części kwiatowych)
3 łyżki masła lub margaryny lub oliwy z oliwek
kilka ząbków czosnku
1 łyżka świeżego rozmarynu lub 1 łyżeczka suszonego, pokruszonego
parmesan (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Ugotować makaron. Dwie minuty przed zakończeniem gotowania wrzucić brokuły.

Wrzucić je na durszlak, a w garnku na dnie rozgrzać masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć leciutko, dodać makaron z brokułami, rozmaryn, wymieszać dokładnie. Podawać samo lub posypane serem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: FeLicja (Kasia)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Polecam przed wymieszaniem dodać do tego łyżkę musztardy :-)
~gnite 2009-09-26 12:18:22.309

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z brokułami, pomidorami i rozmarynem (wegańska)
Makaron z brokułami i czosnkiem (wegańska)
Makaron penne z brokułami, czosnkiem i parmezanem (lakto-wege)
Makaron z brokułami i parmezanem (lakto-wege)
Szpinak z makaronem, brokułami i jajkiem (bez ograniczeń)
Makaron z brokułami, ciecierzycą i sezamem (wegańska)
Makaron spaghetti ze szpinakiem i brokułami (wegańska)
Makaron razowy z brokułami i marchewką (wegańska)
Naleśniki z brokułami (farsz) lub brokułowy sos do makaronu (wegańska)
Makaron z groszkiem, cebulą i czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas