7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Paprykarz wegetariański (pasta ryżowa z płatkami kukurydzianymi i pieczarkami)Najlepiej jest przygotowywać paprykarz wieczorem, przykryć naczynie i wstawić do lodówki. Przez noc płatki i proteina nasiąkną i przegryzą się. Rano można próbować. Najlepsze do ciemnego pieczywa z pomidorem.
Średnia ocena:
[4.166666666666667
z 6 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [8]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 paczka płatków kukurydzianych (250 g)
1/2 szklanki ryżu (i/lub kaszy gryczanej) 2-3 cebule 1-2 ząbki czosnku 3-4 pieczarki (lub boczniaki) 2 łyżki oleju do smażenia 1-1,5 słoiczka przecieru pomidorowego garść ziaren słonecznika 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego przyprawy - wedle uznania, np. sól pieprz papryka majeranek sos sojowy ew. 1 łyżeczka bulionu wegetariańskiego instant Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska)Paprykarz ryżowy z włoszczyzną (wegańska) Deser jabłkowy z płatkami kukurydzianymi (wegańska) Przekąska z banana z mlekiem w proszku i płatkami kukurydzianymi (wegańska) Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska) Zupa cytrynowa z płatkami ryżowymi (lakto-wege) Płatki ryżowe z jagodami i słonecznikiem (wegańska) Bomba energetyczno-ryżowa (płatki ryżowe z bakaliami) (wegańska) Paella wegetariańska z papryką i pieczarkami (zapiekana) (wegańska) Paluszki (krokiety) z Silden, z pieczarek i kaszy kukurydzianej (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
orzechova 2013-07-23 11:30:32.661