7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki: dla 4 osób3/4 szkl. pęczaku (kaszy jęczmiennej z całego ziarna)
2 małe cebule (razem ok. 150 g) 1 ząbek czosnku 2 jajka olej do smażenia sól gałka muszkatołowa Przygotowanie:Kaszę ugotować w osolonej wodzie (w porcjach 1:3), odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, usmażyć na 1 łyżce oleju, dodać kaszę i przyrumienić mieszając i uważając, żeby kasza się nie przypaliła.
Dodać rozbełtane jajka przyprawione solą i gałką muszkatołową. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec kilkanaście minut w rozgrzanym piekarniku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-11-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasola zapiekana z jajkami (bez ograniczeń)Kasza jęczmienna na sypko, z masłem (lakto-wege) Zielona kasza (gryczana, jęczmienna, pęczak) (wegańska) Kasza jęczmienna/jaglana z warzywami i koperkiem (wegańska) Kasza jęczmienna z mieszanką warzyw z patelni (wegańska) Słoneczna kasza (gryczana z jęczmienną i słonecznikiem) (wegańska) Kasza jęczmienna duszona w sosie pomidorowo-selerowym (wegańska) Kasza jęczmienna w przyprawach z pomidorem i oliwkami (wegańska) Kasza gryczana smażona z brokułami i jajkami (ovo-wege) Cannelloni z kaszą jęczmienną zapiekane z soczewicą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~lidka 2005-04-22 00:00:00.0