7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kasza jęczmienna zapiekana z jajkami

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

3/4 szkl. pęczaku (kaszy jęczmiennej z całego ziarna)
2 małe cebule (razem ok. 150 g)
1 ząbek czosnku
2 jajka
olej do smażenia
sól
gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Kaszę ugotować w osolonej wodzie (w porcjach 1:3), odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, usmażyć na 1 łyżce oleju, dodać kaszę i przyrumienić mieszając i uważając, żeby kasza się nie przypaliła.

Dodać rozbełtane jajka przyprawione solą i gałką muszkatołową. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec kilkanaście minut w rozgrzanym piekarniku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Taka sobie. Pierwszy raz w zyciu jadlam kasze jeczmienna i odkrylam, ze jednak jej nie lubie, wiec moze nie jestem obiektywna:)
~lidka 2005-04-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasola zapiekana z jajkami (bez ograniczeń)
Kasza jęczmienna na sypko, z masłem (lakto-wege)
Zielona kasza (gryczana, jęczmienna, pęczak) (wegańska)
Kasza jęczmienna/jaglana z warzywami i koperkiem (wegańska)
Kasza jęczmienna z mieszanką warzyw z patelni (wegańska)
Słoneczna kasza (gryczana z jęczmienną i słonecznikiem) (wegańska)
Kasza jęczmienna duszona w sosie pomidorowo-selerowym (wegańska)
Kasza jęczmienna w przyprawach z pomidorem i oliwkami (wegańska)
Kasza gryczana smażona z brokułami i jajkami (ovo-wege)
Cannelloni z kaszą jęczmienną zapiekane z soczewicą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas