7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sznycle z bakłażanów przekładane sosem z fety
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób1 bakłażan
3 łyżki mąki 1 jajko 3 łyżki oliwy do smażenia sos do przełożenia: 25 g sera feta 1 jajko 3 łyżeczki natki pietruszki pieprz Przygotowanie:Ser feta rozgnieść widelcem, rozbić jajko, dodać natkę i pieprz.
Bakłażana pokroić w krążki o grubości 1 cm, panierować w mące i podsmażyć. Każdy krążek usmażonego bakłażana polać wcześniej przygotowanym sosem i przykryć drugim krążkiem. Panierować w mące i jajku, usmażyć na oliwie. Podawać na ciepło.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-11-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sznycel z selera (wegańska)sznycel wegetarianski (bez ograniczeń) Sznycle serowe (bez ograniczeń) Sznycle z tofu w sezamie (ovo-wege) Sos / dip / mazidło z fety i czarnych oliwek (lakto-wege) Sałatka z brokuła i sera feta z sosem czosnkowym (lakto-wege) Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege) Naleśniki z brokułami, serem feta i sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Sałatka Częstochowska - brokuły z fetą i sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Bananowiec niebananalny (przekładany) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |