7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Niezwykły pęczak (smażony z czosnkiem i aromatycznymi przyprawami)
Średnia ocena:
[4.666666666666667
z 6 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [8]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 1 osobymiseczka ugotowanego pęczaku (równie dobrze może być jakaś inna kasza lub ryż)
garść pokrojonej dymki ząbek czosnku (jeśli ktoś lubi, to można więcej) olej do smażenia chilli kurkuma (lub curry) gałka muszkatołowa pieprz Przygotowanie:Na rozgrzany olej wrzucamy dymkę i pokrojony drobno czosnek. Trzeba uważać żeby się nie zwęgliło. Dorzucamy pęczak i przyprawy. Smażymy jeszcze chwilę, aż będzie gorące.
Nadesłał(a) Talka,
dnia: 2001-12-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
A ja jadam taką smażoną kaszę z wasabi lub marynowanym imbirem.
~Patrycja 2013-07-09 20:30:51.731
Bardzo ciekawy przepis i nie drogie składniki.Chętnie z niego skorzystam
~Piotr Peszek 2012-08-23 18:28:33.14 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciecierzyca smażona z papryką i aromatycznymi przyprawami (Czanna or simla mircz) (wegańska)Ziemniaki pieczone w aromatycznej oliwie (z czosnkiem, koperkiem i innymi przyprawami) (wegańska) Pęczak ze smażoną włoszczyzną i pomidorem (wegańska) Bób po rzymsku (smażony z przyprawami) (wegańska) Marchew smażona z czosnkiem (wegańska) Ryż Pilau - z nerkowcami, rodzynkami i aromatycznymi przyprawami (wegańska) Paprykarz wegański (ryż z selerem i aromatycznymi przyprawami) (wegańska) Cukinia smażona-duszona z czosnkiem (wegańska) Fasolka szparagowa smażona z czosnkiem (wegańska) Zadaj bobu (sałatka z pęczakiem, czosnkiem i zieleniną) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
miałam ugotowaną większą ilość pęczaku z brązową soczewicą, a że już nie chciałam ich jeść z pomidorami trzeci dzień z rzędu, to wypróbowałam ten przepis :). no i wyszło bardzo dobre, zamiast dymki usmażyłam normalną cebulę, z przypraw dodałam jeszcze garam masala i pieprz ziołowy, chilli pominęłam. sos sojowy bardzo dopełnia smak, więc polecam skropić nim kaszę po nałożeniu. myślę, że pasowałby tu olej sezamowy, no ale niestety go nie miałam.
majczi 2013-12-19 17:20:51.505