7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób50 dkg jabłek
20 dkg mąki 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru 3 jajka 4 łyżeczki masła sól 4 łyżeczki syropu owocowego 4 łyżki tłustego serka szczypta cynamonu Przygotowanie:mąke wymieszać z mlekiem cukrem szczyptą soli, dodać jajka wyrobić ciasto, jabka obrać usunąć gniazda, miąsz pokroić w cząstki, na patelni rozgrzać masło przełożyć ciasto i nawierzch jabłka smażyć po 3-5 min z każdej strony
usmażone ciasto podzielić na 4 części i przełożyć na talerzyki, zapiekanki polać syropem podawać z kleksem twarożku i opruszone cynamonem
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-12-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:ostal@poczta.gazeta.pl (Agnieszka Wostal)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jabłkowa zapiekanka (i bezowy suplement) (bez ograniczeń)"Zapiekanka" ryżowo-jabłkowa bez pieczenia (wegańska) Zupa jabłkowa (lakto-wege) Zupa jabłkowa 1 (ovo-wege) Konfitura jabłkowa (wegańska) Ser jabłkowy (wegańska) Ocet jabłkowy (wegańska) Ciasto jabłkowe (wegańska) Mus jabłkowy (wegańska) Czipsy jabłkowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |