7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:4 selery korzeniowe
2 łyżki soku z cytryny sól pieprz 10 dkg mąki 2 jajka 7 łyżki bułki tartej 5 łyżek startego sera żółtego 4 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie:Selery obrać, umyć, pokroić na plastry o średnicy 1 cm. W naczyniu zagotować wodę z sokiem z cytryny i solą. Plastry selera wrzucić do wrzątku i gotować 15 min.
Jajka rozmącić z bułką tartą, wymieszać z serem. Selera odcedzić, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką i panierować w przygotowanej mieszance. Na patelni rozgrzać olej i smażyć selerowe krążki na złoty kolor. Następnie wyłożyć na papier kuchenny, by obciekły z tłuszczu. Wskazówki i uwagi:Gotowe krążki podawać z sosem pomidorowym, jajkami ugotowanymi na twardo.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-12-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Agnieszka Wostal
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Krążki selera z piekarnika (wegańska)Krążki z cukinii z serem i orzechami (lakto-wege) Smażony ser w sezamowej panierce (lakto-wege) Kotlety z selera z żółtym serem (bez ograniczeń) Puree z selera i ziemniaków z żółtym serem (lakto-wege) Kotlety z selera przekładane żółtym serem (bez ograniczeń) Krążki cebulowe! (bez ograniczeń) Smażone krążki cebulowe (lakto-wege) Smażone krążki cebuli (wegańska) Zupa-krem zimowa z selerem naciowym, gruszką i serem pleśniowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |