7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Farszfuliki (gołąbki) "na wariata" z soczewicy, ryżu i kapusty pekińskiejChodziły za mną od dawna... w tradycyjnej nomenklaturze to wegańskie gołąbki. Nazwę kiedyś zaproponował Gzyra, nie wiem skąd wziął, ale podłapałem. "Na wariata" bo bez przepisu - rzut oka na półkę ze słoikami z "suchą karmą" i przepis jest :-)Czas przygotowania: razem dwie godziny z "okienkami".
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka ryżu suchego
1 szklanka suchej soczewicy (u mnie była brązowa, ale nie ma zakazu aby była czerwona na przykład) 1/4 szklanki wiórków kokosowych pół szklanki mielonych migdałów, orzechów, sezamu itp. 2 cebule 2 łyżeczki lub więcej kminku mielonego łyżeczka kurkumy pieprz biały ziele angielskie kilka liści laurowych olej sól kapusta pekińska duża (o jak największych liściach) albo mała kapusta włoska sos/przecier pomidorowy (2 opakowania) lub koncentrat pomidorowy (1 słoiczek) mąka do zagęszczenia sosu 2 szczypty bazylii Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń)Zupa z soczewicy z kapustą pekińską, marchewką i pomidorami (wegańska) Sakiewki z kapusty pekińskiej z ryżem i warzywami (wegańska) Sałatka chińska z aromatycznego, imbirowo-czosnkowego ryżu i kapusty pekińskiej (ovo-wege) Gołąbki z ryżem i warzywami (wegańska) Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege) Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska) Cukinia z porem i kapustą pekińską (wegańska) Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska) Smażona kapusta pekińska z tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~kaylah 2007-12-04 00:00:00.0