7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Japońska sałatka z wodorostów arame, papryki i kukurydzyOryginalny przepis japoński polecany szczególnie dla pań, bo bogaty w żelazo ;)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 1 osobywodorosty arame - miseczka
kukurydza z puszki albo świeża ugotowana wcześniej - pół miseczki papryka czerwona - pół miseczki (po pokrojeniu) papryka zielona - też pół miseczki natka pietruszki - 1/4 miseczki sok z cytryny oliwa z oliwek - pół łyżki Przygotowanie:Wodorosty dwukrotnie umyć porządnie i namoczyć na 15 minut - powinny zwiększyć swoją objętość. Potem zagotować i gotować jeszcze przez 20 minut na wolnym ogniu.
Wodorosty wypłukać i pokroić w paseczki aby była miseczka. Kukurydze odsączyć, paprykę pokroić w kosteczkę, natkę posiekać. Wszystko wymieszać. Do oliwy dodać sok z cytryny i skopić sałatkę. Smacznego!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z pekinki, papryki, kukurydzy i ricotty (lakto-wege)Wakame no sarada - sałatka z wodorostami (wegańska) Surówka z kukurydzy, papryki i ogórków (ovo-wege) Surówka z kukurydzy, kolorowej papryki i marchwi (wegańska & RAW) Sałatka z kalafiora, kukurydzy i kopru (ovo-wege) Sałatka z fasoli, groszku i kukurydzy (ovo-wege) Sałatka z brokułów, kukurydzy i jajka (bez ograniczeń) Sałatka z tofu, fasolki i papryki (wegańska) ciasto japońskie (ovo-wege) Słodka sałatka z selera, jabłka, ananasa i kukurydzy (wegańska+miód) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |