7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Japońska sałatka z wodorostów arame, papryki i kukurydzy

Oryginalny przepis japoński polecany szczególnie dla pań, bo bogaty w żelazo ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

wodorosty arame - miseczka
kukurydza z puszki albo świeża ugotowana wcześniej - pół miseczki
papryka czerwona - pół miseczki (po pokrojeniu)
papryka zielona - też pół miseczki
natka pietruszki - 1/4 miseczki
sok z cytryny
oliwa z oliwek - pół łyżki

Przygotowanie:

Wodorosty dwukrotnie umyć porządnie i namoczyć na 15 minut - powinny zwiększyć swoją objętość. Potem zagotować i gotować jeszcze przez 20 minut na wolnym ogniu.

Wodorosty wypłukać i pokroić w paseczki aby była miseczka. Kukurydze odsączyć, paprykę pokroić w kosteczkę, natkę posiekać. Wszystko wymieszać. Do oliwy dodać sok z cytryny i skopić sałatkę. Smacznego!
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2001-12-13 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepis od Tomoko
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z pekinki, papryki, kukurydzy i ricotty (lakto-wege)
Wakame no sarada - sałatka z wodorostami (wegańska)
Surówka z kukurydzy, papryki i ogórków (ovo-wege)
Surówka z kukurydzy, kolorowej papryki i marchwi (wegańska & RAW)
Sałatka z kalafiora, kukurydzy i kopru (ovo-wege)
Sałatka z fasoli, groszku i kukurydzy (ovo-wege)
Sałatka z brokułów, kukurydzy i jajka (bez ograniczeń)
Sałatka z tofu, fasolki i papryki (wegańska)
ciasto japońskie (ovo-wege)
Słodka sałatka z selera, jabłka, ananasa i kukurydzy (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas