7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

nalewka na śliwkach suszonych



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

250 g sliwek suszonych
1 l wodki czystej
1/4 l spirytusu
1/4 l wody

Przygotowanie:

sliwki suszone (po usunieciu pestek) pokroic, wsypac do butli szklanej, zalac spirytusem i wodka, zakorkowac. macerowac 4-6 tygodni, co kilka dni wstrzasajac butla. nastepnie zlac plyn znad sliwek do innego naczynia przez lejek z wata. sliwki zalac woda, a po 1-2 dniach zlaj ja przez lejek z wata do poprzednio odlanego plynu, wymieszac i pozostawic do sklarowania. po kilku dniach zlac wodke znad osadu, ktory zebral sie na dnie naczynia, przesaczyc przez lejek z wata do butelek, w ktorych ma byc przechowywana.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 12/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciecierzyca z suszoną śliwką (wegańska)
Kapuśniak ze śliwkami suszonymi (wegańska)
Sałatka ze śliwek suszonych z bakaliami (lakto-wege)
Szybki dżemik ze śliwki suszonej (wegańska)
Manna śliwkowa (z suszonymi śliwkami) (wegańska)
Koktajl ze śliwką suszoną i truskawkami (wegańska & RAW)
Kasza jaglana z suszonymi śliwkami (lakto-wege)
Sałatka z suszonych śliwek z winogronami i jogurtem (lakto-wege)
Zupa owocowa z suszonych śliwek i jabłek (lakto-wege)
Kostka sojowa z fasolą i suszonymi śliwkami (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas