7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 8 osób1 szkl. maku sparzonego i 3-krotnie zmielonego
250 g margaryny niskokalorycznej wysokogatunkowej 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 białka otarta skórka cytrynowa sól + 1 łyżka cukru pudru do posypania ciasta Przygotowanie:Margarynę rozpuścić i przestudzić. Mak wymieszać z przesianą z proszkiem do pieczenia mąką, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Ciasto włożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym. Piec w temperaturze 160 st. C ok. 50 min. po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 12/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makowe placki z migdałami (bez ograniczeń)Tort makowy (wegańska) Pierożki makowe (wegańska) Makowa pychota - niby jogurcik makowo-bakaliowy (wegańska) Makowe ciasteczka-placuszki (bez ograniczeń) Cytrynowo-makowe muffinki (wegańska) Babka piaskowo-makowa (bez ograniczeń) Placuszki makowe z soją (wegańska) Paj bananowo-makowy (wegańska) Witariańska tarta makowo-figowa (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |