7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chiński mix warzyw z bambusem w sosie słodko- kwaśnym
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ryż
sól 2 marchewki 150 g fasolki szparagowej 1 zielona papryka 1 puszka pokrojonego w zapałki bambusa 4 plasterki ananasa z puszki 0,5-1 łyżki oliwy do smażenia sos słodko- kwaśny: 200 ml soku z ananasa 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżki octu winnego 1 łyżka przecieru pomidorowego Przygotowanie:Ugotować ryż. Pokroić obraną marchewkę w "zapałkę". Pokroić fasolkę na połówki. Podgotować w wodzie kilka minut.
Posiekać cebulkę, pokroić paprykę. Podsmażyć w woku albo zwykłej patelni. Dodać odsączony bambus, marchewkę i fasolkę. Na koniec dodać pokrojonego na kawałki ananasa. Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą i zalać tym warzywa. Podgotować kilka minut. Podawać z ryżem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: barbara
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tofu z shitake i pędami bambusa w kwaśnym sosie chińskim (wegańska)Chiński sos słodko-kwaśny (na bazie koncentratu pomidorowego) (wegańska) Wodorosty hijiki "made in China" (z warzywami i sosem słodko-kwaśnym) (wegańska) Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska) Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska) Sos słodko-kwaśny z pomidorami i ananasem (wegańska) Sałatka: mix warzyw z sosem czosnkowym i grzankami (lakto-wege) Słodko-kwaśne buraki (wegańska) Cykoria duszona słodko-kwaśna (wegańska) Pędy bambusa z warzywami i tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Rena 2003-05-14 00:00:00.0