7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:0,7 kg ziemniaków
0,4 kg cukini zielonej i żółtej 2 czerwone papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy do smażenia 4 duże pomidory 1 łyżeczka oregano (lebiodki) 1 łyżeczka bazylii sól pieprz 12 czarnych oliwek do przybrania Przygotowanie:Pokroić warzywa. Podgrzać oliwę na patelni, wrzucić pokrojony czosnek, potem cebulę, podsmażyć na zloty kolor. Wrzucić ziemniaki, cukinie i paprykę. Smażyć na małym ogniu pod pokrywką około 10 minut. Mieszać od czasu do czasu.
Dodać pomidory i przyprawy i dusić jeszcze 10 minut. Ewentualnie dodać łyżkę wody. Posiekać oliwki i posypać na koniec.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Barbara
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ratatouille z selerem (wegańska)Prowansalskie ratatouille (wegańska) Ratatouille po chińsku (wegańska) Ratatouille - jarzynowy garnek (wegańska) Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege) Eskalopki ziemniaczane (lakto-wege) Zupa ziemniaczana (lakto-wege) Puree ziemniaczane (lakto-wege) przekładaniec ziemniaczany (lakto-wege) Placek ziemniaczany (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |