7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa bananowa z brzoskwinią lub mango i wiórkami kokosowymiJak weźmiesz połowę wywaru, to wyjdzie z tego sos, np. do smażonego tofu.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:3 banany, dojrzałe, ale nie brązowe
brzoskwinia lub mango sok z cytryny 100 g cebuli 20 g masła albo margaryny 3 łyżki stołowe curry litr wywaru warzywnego 100 g creme fraiche (gęsta, tłusta śmietana do sosów) tabasco lub chili sól szczypta cukru 4-5 łyżek stołowych wiórków kokosowych do posypania Przygotowanie:Cebulkę baaardzo drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu, dodać curry i trochę poddusić, zalać wywarem.
Owoce rozciapciać, dodać soku z cytryny, aby nie zbrązowiały, wymieszać z ww. roztworem i zagotować. Doprawić do smaku creme fraiche i tabasco/chili, solą, cukrem. Podawać udekorowane wiórkami kokosowymi.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-01-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Waldemar Krzok
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Koktajl bananowo-ananasowy z wiórkami kokosowymi (wegańska & RAW)Buraczki z gorczycą i wiórkami kokosowymi (wegańska) Kuskus z wiórkami kokosowymi i rodzynkami (wegańska) Marchewka z wiórkami kokosowymi (wok) (wegańska) Apetyczne szparagi z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi (wegańska) Sernik śmietankowy z bezą i wiórkami kokosowymi (bez ograniczeń) Placuszki z batatów (słodkich ziemniaków) z wiórkami kokosowymi (wegańska) Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska) Jabłecznik z wiórkami kokosowymi, na razowym spodzie (wegańska) Farsz/ pasta cebulowa z tofu z wiórkami kokosowymi (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |