7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną sojąZupa rozgrzewająca - idealna na mrozy!
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:20-30 pieczarek
100-150 g niezbyt dojrzałego serka camembert 5 cebulek szalotek olej do smażenia 0,5 l bulionu warzywnego 0,5 l mleka 0,5 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki mąki 1-2 łyżek soi (ugotowanej lub konserwowej) sól pieprz Przygotowanie:Odciąć nóżki od kapeluszy pieczarek, kapelusze wypełnić serem camambert.
Nóżki posiekać i podsmażyć z posiekaną cebulą. Zalać bulionem i mlekiem. Rozprowadzić mąkę ze śmietaną i wlać do zupy. Gotować przez 5 minut. Dodać soję, sól i pieprz. Włożyć wypełnione serem kapelusze i gotować przez 2-3 minuty. Wskazówki i uwagi:Krysia Thomspon radzi: "Ser camembert niezbyt dojrzały to taki, który jest nie_rozlazły i mało pachnący."
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-01-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Barbara Nalepa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Nie znam sie na tyle, zeby sie definitywnie wypowiadac, ale forum.o2.pl/temat.php?id_p=3871294 wydaje mi sie, ze niektorzy sie na tym forum dosc rozsadnie wypowiadaja.
~lakto wegetarianka 2011-12-28 20:57:53.29
Każdy ser, czy to camembert czy inny, produkowany jest "z cielaczkiem" jak to ładnie nazywacie.
A mleko to na polu rośnie? Krowa sobie stoi ("bez cielaczka" oczywiście) i tylko czeka żeby ją wydoić, bo przecież wiadomo że jak się jej nie wydoi to umrze z rozpaczy. Zastanówcie się co się dzieje z tymi ślicznymi cielaczkami w czasie kiedy ich mamy są dojone, żeby wasze camemberty można było wypordukować. Kogo oszukujecie? ~Olalalala 2011-12-28 15:24:37.125 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Rizzi – bizzi (potrawa włoska) z pieczarkami i groszkiem lub soją konserwową (lakto-wege)Camembert lub pieczarki w piwnym cieście (ovo-wege) Zupa kalafiorowa z soją (wegańska) Soja z pieczarkami w sosie beszamelowym (wegańska) Soja gotowana jak groszek, w strączkach (wegańska) Cukinia faszerowana soją, warzywami i pieczarkami (wegańska) Elegancka sałatka z konserwowych szparagów z groszkiem i pieczarkami (wegańska) Zupa cebulowa gotowana lub zapiekana (lakto-wege) Gotowane kabaczki faszerowane ryżem z pieczarkami i winegretem (wegańska) Zupa z serka topionego z groszkiem konserwowym i grzankami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~lakto wegetarianka 2011-12-28 21:00:21.75