7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ziemniaczki z woka

Średnio ostre. Pasuje np. z mieszankami warzywnymi i kiszonką (kapusta, ogórki). Potrawę wymyśliła Monika po swoim wieczorze panieńskim.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

4 duże ziemniaki
1 Ł margaryny lub oleju do smażenia
1 ł jarzynki
kminek
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Wszystko pod przykryciem (czyli wok MUSI mieć pokrywkę)!! Nie zapominać o mieszaniu (strasznie łatwo się przypala).Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry, wrzucamy do woka razem z margaryną. Smażymy pod przykryciem około 5 minut (nie zapominać o mieszaniu, bo przywrą do dna). Po 5 minutach dolewamy wody (około 0,5 szklanki) i zostawiamy na 2-3 minuty. Dosypujemy przyprawy do smaku. Dalej trzymamy na ogniu aż ziemniaki będą miękkie. Podajemy do stołu :)

Wskazówki i uwagi:

Wszystko pod przykryciem (czyli wok MUSI mieć pokrywkę)!! Nie zapominać o mieszaniu (strasznie łatwo się przypala).
Nadesłał(a) Seth, dnia: 2002-01-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Moja żona
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażany z woka (wegańska)
Warzywa z woka (wegańska)
Ziemniaczki Dauphinois (lakto-wege)
Bombajskie ziemniaczki (wegańska)
Fasolka po chińsku (wok) (wegańska)
Letnie ziemniaczki dla leniucha (lakto-wege)
Wiosenne ziemniaczki z jajkiem (ovo-wege)
Aromatyczne ziemniaczki zapiekane (wegańska)
Ziemniaczki pieczone z musztardą (wegańska)
Tofu w sosie curry (z woka) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas