7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:150 g maku zmielonego
200 g cukru 500 g jablek 200 g margaryny 8 lyzek grysiku 1 lyzeczka proszku do pieczenia 6 jajek Przygotowanie:Ja mak zgodnie z zaleceniem z opakowania maku mielonego wymieszlam z mlekiem. I byl gotowy:)))
Margaryne utrzec z cukrem i zoltkami. Dodac grysik. Wymieszac. Dodac mak i wymieszac. Dodac jablka starte - na grubych oczkach. Orzeszki jak ktos kubie tez mozna - ja dalam. Na koniec delikatnie wmieszac w to piane z bialek. Wylozyc na blache - ja wylozylam papeirem do pieczenia. Piec w 220 ok. 50 minut. Sprawdzac patyczkiem. Na wierzch (jak ostyglo) dalam polewe czekoladowa. Gotowa:)) z woreczka, trzeba bylo tylko wsadzic woreczek do wrzatku::))
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-01-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: "Monisiatko"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Pyszne, a zarazem łatwe. Połaczenie smaku współgrajacego ze znakomitym wyglądem daje niezapomniane efekty na jezyku :P
~samurai 2005-04-23 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Dango - tradycyjny japoński deser (wegańska)Okonomiyaki - japońskie placki z kapustą i kiełkami (ovo-wege) Japońska sałatka z wodorostów arame, papryki i kukurydzy (wegańska) Marynowany imbir (gari) do sushi i innych dań kuchni japońskiej (wegańska) Jabłka w cieście (wegańska) Ciasto z rodzynkami (ovo-wege) Kalafior w cieście (ovo-wege) Ciasto dyniowe (wegańska) Ciasto ze śliwkami (wegańska) Ciasto drożdżowe (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~marta 2006-04-17 00:00:00.0