7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos biały do makaronu (śmietankowy z czosnkiem)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 ząbek czosnku
1 łyżeczka masła
1/4 szklanki mocnego bulionu
1/2 szklanki śmietanki
sól
biały pieprz
1 łyżka startego parmezanu

Przygotowanie:

Czosnek posiekać i usmażyć na maśle aż zmatowieje. Dodać bulion i śmietankę. Gotować na malutkim ogniu aż trochę odparuje, 5 minut. W ostatniej chwili doprawić solą i białym pieprzem, dodać parmezan.

Wymieszać, wylać na makaron i od razu podać. Najlepiej z dużą sałatą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-01-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kapusta (biała lub kiszona) w sosie śmietankowo-koperkowym (wegańska)
Makaron "studencki" w sosie szpinakowo-pomidorowym z serkiem śmietankowym (lakto-wege)
Makaron z sosem cukiniowym ze śmietaną i czosnkiem (lakto-wege)
Pomidorowy sos do makaronu z cukinią i czosnkiem (wegańska)
Chłodnik biały (śmietankowy z ogórkiem, rzodkiewką i jajkiem) (bez ograniczeń)
Makaron z białym serem (bez ograniczeń)
Makaron z sosem z papryki i brukselki z czosnkiem i twarożkiem kanapkowym (lakto-wege)
Sałatka z surowych pieczarek w sosie śmietankowo-majonezowym (bez ograniczeń)
Sałatka owocowa z ryżem i sosem śmietankowym (wegańska)
Makaron z brokułami i czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas