7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ziemniaki (puree) ze szczypiorkiem i cebulką

Również dla dużych :-) Ziemniaki wyglądają dla malucha dość atrakcyjnie - bo z zielonym. Polecam do jakichś kotletów warzywnych/ strączkowych z sałatkami.

Średnia ocena: [5.0 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

1 kg - 1,5 kg ziemniaków
pęczek szczypiorku
2 spore cebule
oliwa do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki gotować jak zwykle. Cebule obrać, pokroić na drobną kostkę i smażyć na oliwie. Przyprawić pieprzem. Szczypior drobno posiekać. Ugotowane ziemniaki ubić razem z cebulą, oliwą i szczypiorkiem.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2002-02-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ziemniaczki pycha zwłaszcza z kefirem. tylko trzeba dać dużo cebuli bo w czasie smażenia maleje a to ona daje taki pyszny smak.
autor anonimowy 2004-08-05 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z jaj z cebulką i szczypiorkiem (ovo-wege)
Pasta jajeczno-majonezowa z cebulką i szczypiorkiem (bez ograniczeń)
Puree z marchwi i ziemniaka (bez ograniczeń)
Puree z ziemniaków z ogórkiem i musztardą (wegańska)
Puree z ziemniaków z rzodkiewką i koperkiem (wegańska)
Sałatka z ziemniaków i ogórków kiszonych z cebulką (wegańska)
Kotleciki z ryżu, ziemniaków, cebulki i czosnku (wegańska)
Puree z selera i ziemniaków z żółtym serem (lakto-wege)
Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska)
Ziemniaki rozgrzewające - puree z kiszoną kapustą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas