7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Napój wielowarzywny kwaszony (3-dniowy)

Bogate źródło cynku, magnezu, wapnia i żelaza.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 2 osób

500 g buraków
250 g marchewki
250 g pietruszki
250 g selera
250 g pora
250 g białej kapusty
skórka z czarnego chleba (w sensie ciemnego, na zakwasie)
2-3 ząbki czosnku
sól
cukier

Przygotowanie:

Warzywa ucieramy na tarce i zalewamy 5 litrami przegotowanej, osolonej i posłodzonej do smaku wody. Dodajemy skórkę z chleba i roztarty czosnek. Odstawiamy w ciepłe miejsce.

Po 3 dniach zawartość mieszamy drewnianą łyżką. Gdy warzywa opadną na dno, zlewamy kwaszonkę do butelek, a warzywa wyrzucamy.

Wskazówki i uwagi:

Napój przechowujemy w lodówce nie dłużej niż 2-3 dni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" - Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napój wielowarzywny kiszony z kminkiem (4-dniowy) (wegańska & RAW)
Surówka z kapusty kwaszonej (wegańska+miód)
Placuszki wielowarzywne (bez ograniczeń)
Krokiety z kapustą kwaszoną i pieczarkami (wegańska)
Sałatka ryżowa (lub makaronowa) z ogórkiem kwaszonym i oliwkami (wegańska)
Sałatka z soi z selerem, jabłkiem i ogórkami kwaszonymi (wegańska)
Kalafior zapiekany z ziemniakiem, pomidorem i ogórkiem kwaszonym (wegańska)
Cukinie zapiekane z farszem wielowarzywnym (wegańska)
Zupa czipsowa (wielowarzywna, nie z czipsów :) (wegańska)
Sojowo-wielowarzywny pasztet Joanny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas