7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:bakłażany
cebula 2-3 pomidory sól pieprz olej sok z cytryny lub ocet Przygotowanie:Upiec w piekarniku kilka bakłażanów (45-60 min. w temp. ok. 220-250°C), obrać ze skorki, pokroić drobno lub rozetrzeć łyżką.
Dodać drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, pomidory pokrojone w kostkę, sól, pieprz, olej, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub octem. Wymieszać całość. Można podgotować na małym ogniu, aby kawior zgęstniał. Odstawić w chłodne miejsce, a gdy przestygnie, podawać na stół. Wskazówki i uwagi:Innym razem Lilla podała takie proporcje:
30 dag bakłażanów 2 łyżki oleju 1-2 cebule 1 pomidor
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Lilla
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Dip: kawior z bakłażanów ze śmietaną i czosnkiem (lakto-wege)Zaalouk - sałatka marokańska z pieczonego bakłażana i pomidorów (tzw. kawior z bakłażanów) (wegańska) Kjopołu - "zielony kawior" z bakłażanów z natką i czosnkiem (wegańska) Musaka z bakłażanów i pomidorów (wegańska) Zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i pieczarek (lakto-wege) Kiopołu - pasta z pieczonych bakłażanów i papryki + pomidor (wegańska) Kawior z kabaczków z dodatkiem pomidorów i marchewki (na bieżąco lub na zimę) (wegańska) Surówka z pomidorów (z porem lub cebulką) (wegańska & RAW) Guacamole - dip/pasta awokado z oliwkami i pomidorem (wegańska) Salata de vinete - sałatka/pasta z pieczonych bakłażanów z zieloną papryką i pomidorami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |