7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Salsa di noci - mleczno-orzechowy sos do makaronu



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

200 g orzechów włoskich
50 g orzeszków piniowych (albo migdałów)
2 łyżki bułki tartej
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka bazylii
szklanka mleka (zwykłego lub roślinnego)
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka soli
1 szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Zmiksować wszystkie suche składniki. Dodawać oliwę i mleko ciągle miksując. Podgrzać bardzo ostrożnie. Polać sosem świeżo ugotowany makaron.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Barbara Nalepa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zamias mleka dodaje sie slodka smietane i nic sie nie podgrzewa...makaron sie odcedza i do duzego garka sie dodaje troche masla i olejem sie to na ogniu stawia wrzuca sie makaron( all dente) na makaron sos i sie wszystko dobrze miesza...polecam przy gotowaniu makaronu do wody dodac dwa malo pokrojone ziemiaki ( najlepiej bintje) i jezagotowac i potem do wrzacej gotujacej sie wody makaron wrzucic.....
~jarek 2012-05-27 09:37:39.731

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege)
Jajka w sosie mleczno-pomidorowym (bez ograniczeń)
Makaron z miodem (lub słodem) i orzechami [Maccheroni con miele e noci] (wegańska)
Zielona surówka z sosem salsa verde (wegańska & RAW)
Salsa - sos pomidorowy na ostro (do słoików) (wegańska)
Makaron z sosem Maurice - orzechowym kuzynem Alfredo (z silken tofu) (wegańska)
Bakłażany w sosie orzechowym (wegańska)
Salsa serowa (lakto-wege)
Spaghetti z sosem z masła orzechowego (wegańska)
Makaron z sosem serowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas