7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Salsa di noci - mleczno-orzechowy sos do makaronu
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:200 g orzechów włoskich
50 g orzeszków piniowych (albo migdałów) 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka bazylii szklanka mleka (zwykłego lub roślinnego) 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 szczypta pieprzu Przygotowanie:Zmiksować wszystkie suche składniki. Dodawać oliwę i mleko ciągle miksując. Podgrzać bardzo ostrożnie. Polać sosem świeżo ugotowany makaron.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Barbara Nalepa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege)Jajka w sosie mleczno-pomidorowym (bez ograniczeń) Makaron z miodem (lub słodem) i orzechami [Maccheroni con miele e noci] (wegańska) Zielona surówka z sosem salsa verde (wegańska & RAW) Salsa - sos pomidorowy na ostro (do słoików) (wegańska) Makaron z sosem Maurice - orzechowym kuzynem Alfredo (z silken tofu) (wegańska) Bakłażany w sosie orzechowym (wegańska) Salsa serowa (lakto-wege) Spaghetti z sosem z masła orzechowego (wegańska) Makaron z sosem serowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~jarek 2012-05-27 09:37:39.731