7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

ciasto:
20 dag mąki
10 dag masła
1 jajko

wierzch:
węgierki, renklody i mirabelki (poza sezonem mrożone lub konserwowane)
15 dag cukru (najlepiej brązowego)
10 dag masła

Przygotowanie:

Składniki ciasta wymieszaj na jednolitą masę i odstaw w chłodne miejsce. Po 2 godz. rozwałkuj je na okrągly placek o średnicy ok. 24 cm. Wyłóż nim tortownicę, ponakłuwaj je w kilku miejscach i posyp brązowym cukrem.

Śliwki wydryluj (renklody i węgierki musisz przepołowić, mirabelki powinny zostać w całości). Ułóż śliwki ciasno i równo na cieście, posyp cukrem, rozłóż kawałki masła.

Piecz w mocno rozgrzanym piekarniku przez 30-40 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 2/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege)
Och! Ta tarta! (lakto-wege)
tarta piwna (ovo-wege)
Tarta owocowa (bez ograniczeń)
Tarta z węgierek (bez ograniczeń)
Tarta z kurkami (bez ograniczeń)
Tarta jarzynowa (bez ograniczeń)
Tarta z cykorią (ovo-wege)
Tarta z gruszkami (bez ograniczeń)
Tarta serowa (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas