7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:300 g dyni
ćwierć cebuli (ok. 15 g) kawałek selera naciowego (30 g) pół ząbka czosnku pół szkl. (125 ml) piwa 1 łyżeczka masła lub oleju do smażenia sól pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżka śmietany kremówki (można zrezygnować) 1 łyżka wyłuskanych pestek dyni Przygotowanie:Pokrojone w kostkę cebule i seler oraz zmiażdżony czosnek zeszklić na maśle lub oleju. Dodać pokrojoną w kostkę dynię, piwo, pół szkl. wody i przyprawić. Dusić 20 min., zmiksować i dodać śmietanę.
Pestki dyni podsmażyć/ podprażyć na suchej patelni do lekkiego zbrązowienia. Dodać do zupy. Wskazówki i uwagi:Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege)Zupa krem z dyni (wegańska) Ciecierzyca z prażonymi pestkami (wegańska) Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege) Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska) Zupa-krem z dyni hokkaido (wegańska) Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska) Zupa-krem z dyni z mlekiem (wegańska) Zupa-krem dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa-krem dyniowa ze słodkim ziemniakiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |