7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:50 g włoszczyzny bez kapusty
50 g groszku zielonego 50 ml mleka 0,5% 5 g mąki pszennej 3 żółtka 5 ml oleju sojowego Przygotowanie:Włoszczyznę pokroić, dodać groszek, zalać wrzątkiem i ugotować.
Po ugotowaniu przetrzeć lub zmiksować. Sporządzić zawiesinę z mąki i mleka, podprawić zupę i zagotować. Żółtka utrzeć z olejem, rozprowadzić w malej ilości zupy i połączyć z całością.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem z groszku zielonego (lakto-wege)Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege) Zupa-krem z zielonego groszku z miętą i mlekiem kokosowym (wegańska) Zielona zupa-krem jarzynowa z zielonymi szparagami i groszkiem (wegańska) Zupa (semi)krem z zielonego groszku z odrobiną czosnku (wegańska) Zupa-krem z włoszczyzny i szparagów (lakto-wege) Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska) Zielona zupa (ze szpinakiem i groszkiem) (ovo-wege) Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege) Zupa krem z selera naciowego i marchewki, zabielana (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |