7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa krem z groszku zielonego i włoszczyzny, zabielana



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

50 g włoszczyzny bez kapusty
50 g groszku zielonego
50 ml mleka 0,5%
5 g mąki pszennej
3 żółtka
5 ml oleju sojowego

Przygotowanie:

Włoszczyznę pokroić, dodać groszek, zalać wrzątkiem i ugotować.

Po ugotowaniu przetrzeć lub zmiksować. Sporządzić zawiesinę z mąki i mleka, podprawić zupę i zagotować. Żółtka utrzeć z olejem, rozprowadzić w malej ilości zupy i połączyć z całością.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z groszku zielonego (lakto-wege)
Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege)
Zupa-krem z zielonego groszku z miętą i mlekiem kokosowym (wegańska)
Zielona zupa-krem jarzynowa z zielonymi szparagami i groszkiem (wegańska)
Zupa (semi)krem z zielonego groszku z odrobiną czosnku (wegańska)
Zupa-krem z włoszczyzny i szparagów (lakto-wege)
Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska)
Zielona zupa (ze szpinakiem i groszkiem) (ovo-wege)
Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege)
Zupa krem z selera naciowego i marchewki, zabielana (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas