7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasta / dip twarożkowy z gotowanej kalarepkiDo smarowania pieczywa i maczania surowych warzyw, chipsów.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:100 g kalarepki
1 łyżeczka bulionu 1 łyżeczka soku cytrynowego ćwierć cebuli (ok. 15 g) pół ząbka czosnku 1 łyżka orzechów włoskich 1 łyżka (25 g) twarożku wiejskiego sól zioła oliwa Przygotowanie:Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę, dodać bulion i sok cytrynowy, gotować na małym ogniu 15 min.
Wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem, orzechami i serem, przyprawić solą, ziołami i kilkunastoma kroplami oliwy. Wskazówki i uwagi:Można przechowywać w lodówce do 5 dni.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-02-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta z gotowanych bakłażanów z majonezem (wegańska)Pasta / dip z orzechami włoskimi i Rokpolem (lakto-wege) Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini (wegańska) Guacamole - dip/pasta awokado z oliwkami i pomidorem (wegańska) Melitzanosalata - grecka pasta (dip) bakłażanowa (wegańska) Skordalia - grecki dip (pasta) ziemniaczano-czosnkowy (wegańska) Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini z warzywami (wegańska) Super pasta (dip) do krakersów z żółtym serem i czosnkiem (lakto-wege) Pasta lub dip słonecznikowy - przepis podstawowy i propozycje smaków (wegańska & RAW) Pikantna pasta / dip z soczewicy z grillowaną papryką konserwową (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |