7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Placki z czerwonej kapusty i ziemniaków z orzechami włoskimi



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 2 osób/ na 6 placków

120 g czerwonej kapusty
400 g (4-6 szt.) ziemniaków
2 łyżki (20 g) orzechów włoskich
1 jajko
1 łyżka (15 g) mąki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
słodka papryka w proszku
olej do smażenia

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, ziemniaki obrać i utrzeć na tarce o dużych otworach, orzechy posiekać. Wymieszać je z jajkiem i mąką, przyprawić. Na 2 łyżkach oleju usmażyć 6 placków.

Wskazówki i uwagi:

Podawać np. z kleksem śmietany i sałatą z pomidorami i winegretem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska & RAW)
Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków (ovo-wege)
Placki z ziemniaka i kiszonej kapusty (wegańska)
Kapuśniak z włoskiej kapusty, ziemniaków i innych jarzyn (wegańska)
Zapiekanka z kapusty włoskiej (wegańska)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)
Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege)
Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska)
Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas