7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Placki z czerwonej kapusty i ziemniaków z orzechami włoskimi
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki: dla 2 osób/ na 6 placków120 g czerwonej kapusty
400 g (4-6 szt.) ziemniaków 2 łyżki (20 g) orzechów włoskich 1 jajko 1 łyżka (15 g) mąki sól pieprz gałka muszkatołowa słodka papryka w proszku olej do smażenia Przygotowanie:Kapustę poszatkować, ziemniaki obrać i utrzeć na tarce o dużych otworach, orzechy posiekać. Wymieszać je z jajkiem i mąką, przyprawić. Na 2 łyżkach oleju usmażyć 6 placków.
Wskazówki i uwagi:Podawać np. z kleksem śmietany i sałatą z pomidorami i winegretem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska & RAW)Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków (ovo-wege) Placki z ziemniaka i kiszonej kapusty (wegańska) Kapuśniak z włoskiej kapusty, ziemniaków i innych jarzyn (wegańska) Zapiekanka z kapusty włoskiej (wegańska) Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege) Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege) Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege) Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska) Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |