7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chłodnik z botwinką i kwasem burakowym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

mąka żytnia razowa lub pytlowa
czosnek
młode buraki ćwikłowe

botwinka
koper
śmietana

Przygotowanie:

Mąkę mieszamy z ciepłą wodą, by nie było grudek, dodajemy odrobinę utartego czosnku i pozostawiamy w cieple na 2 dni.

Buraki gotujemy, obieramy ze skórki, szatkujemy na tarce lub kroimy w paseczki. Pokrojone buraki zalewamy zakiszonym żurem i zostawiamy na noc.

Chłodnik robimy z żuru z burakami, ugotowanej i pokrojonej botwinki, posiekanego kopru, doprawiamy śmietaną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" - Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kwas (zakwas) burakowy z czosnkiem (wegańska)
Kwas burakowy do picia lub na barszcz czerwony (wegańska & RAW)
Chłodnik z botwinki z ziemniakami i jajkiem (bez ograniczeń)
Chłodnik wiosenny z botwinki z jajkiem (bez ograniczeń)
Botwinka (wegańska)
Chłodnik litewski z botwiną, kwasem ogórkowym i ogórkami kiszonymi (bez ograniczeń)
Botwinka różowa wegańska (wegańska)
Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege)
Kuskus z botwinką i soczewicą (wegańska)
Kwas wigilijny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas