7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Skordalia - grecki dip (pasta) ziemniaczano-czosnkowyJeść na przystawkę z bagietką lub pitą. Świetne też jako dip lub dodatek do warzyw smażonych (np. cukinii, bakłażana) lub gotowanych (np. buraków), a nawet do placków (ziemniaczanych lub drożdżowych).
Średnia ocena:
[4.5
z 6 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy 1 ziemniak (80 g) 1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny sól Przygotowanie:Ziemniaka ugotować w mundurku (lub w mikrofali), obrać i zmiksować z czosnkiem, oliwą i octem aż do uzyskania kremowej konsystencji. Posolić do smaku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
A ja mięsożerny stwierdzam że rewelacyjnie nadaje się jako dodatek do mięsa z grilla :)
~Dexiu 2011-09-23 17:02:31.866 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Melitzanosalata - grecka pasta (dip) bakłażanowa (wegańska)Skordalia z orzechami i czosnkiem - grecki sos krem (wegańska) Dip czosnkowy (lakto-wege) Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia) (wegańska) Dip czosnkowo-ziołowy (lakto-wege) Majonezowo-jogurtwoy dip czosnkowy (bez ograniczeń) Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege) Czosnkowo-chilli outowy dip karola&kasikasi (wegańska) Pasta czosnkowa (w słoiczku) (wegańska) Pasta / dip z orzechami włoskimi i Rokpolem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Fajna pasta. Zmieszałam ją jeszcze z podsmażonymi grzybami i też była dobra.
moni 2012-12-23 18:48:47.403