7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osóbporcja włoszczyzny
łyżeczka masła 3 ziarna pieprzu łyżeczka tymianku topiony serek kremowy (100 g) jarzynka pół szkl. śmietany 18% pół pora do posypania groszek ptysiowy lub małe grzanki do podania Przygotowanie:Włoszczyznę oczyścić, pokroić i poddusić na maśle. Zalać wodą, dodać pieprz i tymianek, ugotować esencjonalny wywar. Przecedzić.
W innym garnku stopić ser, stale mieszając i w miarę potrzeby podlewając po łyżce wywarem. Gdy się rozpuści, wlać do niego cały wywar. Przyprawić zupę jarzynką, wlać śmietanę, posypać drobno posiekanym porem i podawać z groszkiem ptysiowym lub małymi grzankami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-04-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta z sera topionego (lakto-wege)Zupa serowa z serka topionego (lakto-wege) Zupa grzybowa z tymiankiem i śmietaną (wegańska) Kremowa zupa pieczarkowa z serem topionym i pleśniowym (lakto-wege) Zupa z serka topionego z groszkiem konserwowym i grzankami (lakto-wege) Zupa-krem z marchewki z imbirem, jogurtem i tymiankiem (lakto-wege) Zupa z soczewicy z marchewką, pomidorem i tymiankiem (bez ograniczeń) Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska) Chrupiąca pitta z serkiem topionym (lakto-wege) Sos różowy z serka topionego (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |