7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z topionego sera z tymiankiem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

porcja włoszczyzny
łyżeczka masła
3 ziarna pieprzu
łyżeczka tymianku

topiony serek kremowy (100 g)
jarzynka
pół szkl. śmietany 18%
pół pora do posypania
groszek ptysiowy lub małe grzanki do podania

Przygotowanie:

Włoszczyznę oczyścić, pokroić i poddusić na maśle. Zalać wodą, dodać pieprz i tymianek, ugotować esencjonalny wywar. Przecedzić.

W innym garnku stopić ser, stale mieszając i w miarę potrzeby podlewając po łyżce wywarem. Gdy się rozpuści, wlać do niego cały wywar. Przyprawić zupę jarzynką, wlać śmietanę, posypać drobno posiekanym porem i podawać z groszkiem ptysiowym lub małymi grzankami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z sera topionego (lakto-wege)
Zupa serowa z serka topionego (lakto-wege)
Zupa grzybowa z tymiankiem i śmietaną (wegańska)
Kremowa zupa pieczarkowa z serem topionym i pleśniowym (lakto-wege)
Zupa z serka topionego z groszkiem konserwowym i grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem z marchewki z imbirem, jogurtem i tymiankiem (lakto-wege)
Zupa z soczewicy z marchewką, pomidorem i tymiankiem (bez ograniczeń)
Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska)
Chrupiąca pitta z serkiem topionym (lakto-wege)
Sos różowy z serka topionego (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas