7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 nieduże pomidory
1/2 papryki 1/4 ogórka sałatkowego (ok. 50 g) 1/4 cebuli 1/2 ząbka czosnku 1/2 kromki białego chleba sól pieprz 1 łyżeczka oliwy 1 łyżeczka czerwonego octu winnego bardzo zimna woda Przygotowanie:Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę i obranego ogórka pokroić. Cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć.
1/3 jarzyn odstawić do lodówki. Chleb namoczyć w bardzo zimnej wodzie, odcisnąć i zmiksować z resztą jarzyn. Przyprawić solą, pieprzem, oliwą i octem. Dodać tyle przegotowanej, bardzo zimnej wody, aby zupa była średnio gęsta. Posypać odstawionymi do lodówki jarzynami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chłodnik andaluzyjski - pomidorowy z grzankami (Gazpacho a'la Andaluza) (wegańska & RAW)Ekspresowy chłodnik pomidorowy/ oszukane gazpacho (wegańska & RAW) Meksykańskie gazpacho z miksera (pomidorowe z dodatkiem marchewki) (wegańska & RAW) Gazpacho podwójnie pomidorowe (doprawione koncentratem) (wegańska) Gazpacho - pomidorowy chłodnik z paletą dodatków do wyboru (wegańska) Gazpacho - pomidorowy chłodnik hiszpański z orzechami i dodatkami do wyboru (wegańska) Gazpacho pomidorowe na bulionie, z dodatkiem selera naciowego (wg. "Better Homes & Gardens") (wegańska) Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Warstwowe gazpacho (wegańska & RAW) Gazpacho - przepis ogólny (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |