7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 2 osób1 litr mleka
1 litr wody 6 ząbków czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2-3 jajka odrobina octu Przygotowanie:Mleko i wodę zagotowujemy razem z rozgniecionym czosnkiem. Masło rozcieramy z mąką na gładką masę i powoli dodajemy do gotującej się zupy, jednocześnie ubijając trzepaczką. Zestawiamy z ognia i dodajemy żółtka rozbite widelcem i skropione octem. Na koniec dodajemy ubite białka. Podajemy z grzankami.
Wskazówki i uwagi:Zupa powinna być gęsta jak krem, gładka i delikatna w smaku, bo mleko łagodzi przykry zapach czosnku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-08-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" - Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron ze szpinakiem zaciągniętym jajkiem i jogurtem (bez ograniczeń)Zupa-krem z porów na mleku, z czosnkowymi grzankami (wegańska) Zupa szczawiowa z jajkiem (bez ograniczeń) Zupa porowa z mlekiem (lakto-wege) Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege) Zupa czosnkowa 4 (bez ograniczeń) Czosnkowy szpinak z jajkiem, bakaliami i grzybami mun (ovo-wege) Sałatka z brukwi z papryką, jajkiem i sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Zupa kalafiorowa zaciągana jajkiem (bez ograniczeń) Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~eM 2009-05-21 13:27:17.816