7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Brzoskwinie w szampanie z kremem malinowym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 mała puszka brzoskwiń
1 szkl. szampana

krem malinowy:
200 g malin (mrożonych lub świeżych)
3/4 szkl. śmietany kremówki
1 opakowanie cukru waniliowego
4 łyżki cukru

Przygotowanie:

Brzoskwinie wyłowić, przełożyć do garnka, zalać szampanem i gotować 5 min. Następnie ostudzić i wstawić do lodówki na 3 godz.

Maliny rozmrozić, parę zostawić do dekoracji, resztę przetrzeć przez sito. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i zwykłym, dodać przecier malinowy.

Brzoskwinie przełożyć do naczyń i przybrać kremem z malinami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Lepsze niż belgijskie czekoladki, wypełnione malinowym kremem (wegańska & RAW)
Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód)
Brzoskwinie zapiekane (bez ograniczeń)
Brzoskwinie po włosku (wegańska)
Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege)
Brzoskwinie w morelowej galaretce (lakto-wege)
Brzoskwinie w sosie serowym (lakto-wege)
Gorące pikantne brzoskwinie (wegańska)
malinowy chruśniak (bez ograniczeń)
brzoskwinie pasteryzowane we własnym soku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas