7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fenkuł zapiekany z sosem pomidorowym i mozarellą



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

250 g fenkułu (kopru włoskiego)
pół cebuli
1 nieduży pomidor
2 łyżki czerwonego wina wytrawnego
30 g mozarelli
olej
przecier pomidorowy
pieprz i sol
1 łyżeczka tartego parmezanu lub innego ostrego sera żółtego

Przygotowanie:

Fenkuły pokroić na ćwiartki i gotować 8 min. w osolonym wrzątku, odcedzić.

Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżeczce oleju. Dodać sparzony wrzątkiem, obrany i pokrojony pomidor, 1 łyżeczkę przecieru, wino i pieprz, dusić razem 5 min. na małym ogniu.

Fenkuły włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem, na wierzchu położyć pokrojoną w plasterki mozarellę i posypać parmezanem. Piec 35 min. w temp. 200 stopni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażan zapiekany z mozarellą i sosem pomidorowym (lakto-wege)
Fenkuły zapiekane pod śmietanowo-serowym sosem (bez ograniczeń)
Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege)
Kalafior z pieczarkami zapiekany pod sosem pomidorowym (lakto-wege)
Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń)
Melanze al forno - bakłażan zapiekany pod pomidorami i mozarellą (lakto-wege)
Zapiekana ciabata z mozarellą, pomidorem i masłem czosnkowym (lakto-wege)
Naleśniki z warzywami zapiekane w pomidorowym sosie (farsz i sos) (wegańska)
Sałatka pomidorowa z suszonymi pomidorami i mozarellą (lakto-wege)
Kabaczki zapiekane w sosie (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas