7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:250 g fenkułu (kopru włoskiego)
pół cebuli 1 nieduży pomidor 2 łyżki czerwonego wina wytrawnego 30 g mozarelli olej przecier pomidorowy pieprz i sol 1 łyżeczka tartego parmezanu lub innego ostrego sera żółtego Przygotowanie:Fenkuły pokroić na ćwiartki i gotować 8 min. w osolonym wrzątku, odcedzić.
Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżeczce oleju. Dodać sparzony wrzątkiem, obrany i pokrojony pomidor, 1 łyżeczkę przecieru, wino i pieprz, dusić razem 5 min. na małym ogniu. Fenkuły włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem, na wierzchu położyć pokrojoną w plasterki mozarellę i posypać parmezanem. Piec 35 min. w temp. 200 stopni.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bakłażan zapiekany z mozarellą i sosem pomidorowym (lakto-wege)Fenkuły zapiekane pod śmietanowo-serowym sosem (bez ograniczeń) Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege) Kalafior z pieczarkami zapiekany pod sosem pomidorowym (lakto-wege) Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń) Melanze al forno - bakłażan zapiekany pod pomidorami i mozarellą (lakto-wege) Zapiekana ciabata z mozarellą, pomidorem i masłem czosnkowym (lakto-wege) Naleśniki z warzywami zapiekane w pomidorowym sosie (farsz i sos) (wegańska) Sałatka pomidorowa z suszonymi pomidorami i mozarellą (lakto-wege) Kabaczki zapiekane w sosie (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |