7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób375 g tofu
500 g groszku mrożonego 500 g (5-7 szt.) cebuli 1 szkl. bulionu 2 łyżki octu winnego 2 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz 50 g (3-4 łyżki) masła lub oleju/oliwy do smażenia 6 kromek czerstwego chleba na grzanki Przygotowanie:Na 1 łyżce masła/oleju zeszklić pokrojone na pół cebule. Zalać bulionem, dodać 2 łyżki octu i gotować pod przykryciem 10 min.
Dodać groszek, przecier pomidorowy i przyprawy. Po kilku minutach dodać pokrojone w słupki tofu i gotować jeszcze 5 min. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na reszcie masła/oleju. Grzankami posypać potrawę tuż przed podaniem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-02-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Grzanki czosnkowe z tofu i żółtym serem (lakto-wege)Sałatka z ogórków z grzankami z miętowego tofu (wegańska) Sałatka groszkowa (wegańska & RAW) Sałatka groszkowo-tofuśna (ovo-wege) Kulki ryżowo-groszkowe (wegańska) Zielona pasta groszkowo-brokułowa (wegańska) Zupa krem groszkowo-imbirowa (wegańska) Makaron z sosem pietruszkowo-groszkowym (wegańska) Laddu - słodkie kulki z mąki groszkowej (z ciecierzycy) (lakto-wege) Kluchy ryżowe z nadzieniem groszkowym (gotowane) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
No i doprawiłam jeszcze innymi przyprawami:)
mammalin 2010-02-10 18:35:55.474