7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

1 szklanka maku
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki bułki tartej
zapach waniliowy
skórka cytrynowa
pół torebki proszku do pieczenia
masło/olej do posmarowania
2 łyżki bułki tartej do posypania

Przygotowanie:

Mak parzymy, odcedzamy i mielimy. Ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy mak, bułkę tartą, zapach waniliowy, skórkę cytrynową, proszek i na końcu pianę z białek. Wkładamy do wysmarowanej masłem/olejem i bułką tartą formy, pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" - Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Legumina z soi (bez ograniczeń)
Kokosowa legumina z truskawkami (wegańska)
Legumina z razowego chleba (bez ograniczeń)
Ciasteczka biszkoptowe z makiem (ovo-wege)
Kruche ciasteczka z makiem (wegańska)
Bułeczki orkiszowe z makiem (bez ograniczeń)
Figa z makiem - smarowidło (wegańska)
Kluski kładzione z makiem (wegańska)
Orkisz z makiem, miodem i słonecznikiem (wegańska+miód)
Razowa cytrynowa babka z makiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas