
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1400 g zielonych szparagów
odrobina masła cukier 2 łyżki mleka 1 żółtko 2 łyżeczki startego parmezanu lub innego ostrego sera żółtego sól Przygotowanie:
Szparagi oskrobać i gotować 12 minut w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru i masła.
Mleko wymieszać z żółtkiem i 2-3 łyżeczkami wody, w której gotowały się szparagi. Zalać jarzyny w żaroodpornym naczyniu, posypać parmezanem i zapiekać 10 min. w temp. 200°C.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-02-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege) Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege) Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege) Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege) Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege) Mamałyga z bryndzą zapiekana pod żółtym serem (lakto-wege) Marchew zapiekana z ziemniakami pod żółtym serem (lakto-wege) Zapiekane bułki z pieczarkami i żółtym serem (lakto-wege) Puree ziemnaczane z kalafiorem zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |