7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 9 osób3 jaja
5 łyżeczek cukru 70 g twarożku chudego 3 łyżki likieru pomarańczowego 1 łyżka startej skórki pomarańczowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej dekoracja: - 1 łyżka cukru pudru - 1 łyżka orzechów pistacjowych - 1 mała puszka brzoskwiń Przygotowanie:Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twarożek, likier i skórkę pomarańczową. Białka ubić. 1/3 piany dodać do masy żółtkowej, wymieszać. Wsypać mąkę i dodać resztę piany i ponownie wymieszać.
9 niewielkich foremek wyłożyć pergaminem, wypełnić masą do 2/3 wysokości. Wstawić je do naczynia z gorącą wodą do piekarnika o temp. 200 stopni. Piec ok. 20 min. Posypać cukrem pudrem, orzeszkami i udekorować odsączonymi brzoskwiniami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-02-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Serowe sufleciki i jabłka zapiekane z granolą (bez ograniczeń)Twarożkowe słoneczka z rodzynką (lakto-wege) Babeczki twarożkowe (kieszonki) z jabłkami (lakto-wege) Obwarzanki serowe (kółeczka twarożkowe) (bez ograniczeń) Tatar paryski czyli twarożkowy (bez ograniczeń) Babka pomarańczowa (ovo-wege) Granita pomarańczowa (wegańska) Pomarańczowy chrzan (wegańska) Sałatka z kiwi, mandarynek i sałaty z sosem twarożkowym (lakto-wege) Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |