7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób600 g młodych liści pokrzywy (im młodsze tym delikatniejsze)
2 ziemniaki kilka cebulek dymek 1 łyżka masła lub oleju do smażenia 1 litr wody jogurt do zabielenia (może być też mleko, zwykłe lub roślinne) pieprz sól Przygotowanie:Liście pokrzyw myjemy, małą cząstkę drobno kroimy i odkładamy na później, resztę pozostawiamy w całości. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.
Pokrojone dymki smażymy do miękkości na maśle lub oleju. Wrzucamy niepokrojone liście pokrzywy i smażymy 2 min. Dodajemy ziemniaki, zalewamy 1 litrem wody, solimy i pieprzymy do smaku. Gotujemy pół godziny. Miksujemy, zaprawiamy jogurtem lub mlekiem, dodajemy pokrojone liście pokrzywy i podajemy.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-02-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem ziemniaczano-porowa (lakto-wege)Zupa-krem ziemniaczano-marchewkowa (bez ograniczeń) Zupa-krem ziemniaczano-kukurydziana (wegańska) Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege) Zupa-krem ziemniaczano-paprykowa z zielonym pieprzem (lakto-wege) Zupa-krem ziemniaczano-selerowa ze śmietaną i serwatką (lakto-wege) Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska) Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska) Zupa szpinakowa/pokrzywowa z kluseczkami (wegańska) Zupa pół-krem ziemniaczano-porowa ze śmietaną ze słonecznika (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |