7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem ziemniaczano-pokrzywowa



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

600 g młodych liści pokrzywy (im młodsze tym delikatniejsze)
2 ziemniaki
kilka cebulek dymek
1 łyżka masła lub oleju do smażenia
1 litr wody
jogurt do zabielenia (może być też mleko, zwykłe lub roślinne)
pieprz
sól

Przygotowanie:

Liście pokrzyw myjemy, małą cząstkę drobno kroimy i odkładamy na później, resztę pozostawiamy w całości. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.

Pokrojone dymki smażymy do miękkości na maśle lub oleju. Wrzucamy niepokrojone liście pokrzywy i smażymy 2 min. Dodajemy ziemniaki, zalewamy 1 litrem wody, solimy i pieprzymy do smaku. Gotujemy pół godziny. Miksujemy, zaprawiamy jogurtem lub mlekiem, dodajemy pokrojone liście pokrzywy i podajemy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem ziemniaczano-porowa (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-marchewkowa (bez ograniczeń)
Zupa-krem ziemniaczano-kukurydziana (wegańska)
Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-paprykowa z zielonym pieprzem (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-selerowa ze śmietaną i serwatką (lakto-wege)
Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska)
Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska)
Zupa szpinakowa/pokrzywowa z kluseczkami (wegańska)
Zupa pół-krem ziemniaczano-porowa ze śmietaną ze słonecznika (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas