7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Szpinak z groszkiem czarnookim i winegretem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

100 g groszku czarnookiego (a właściwie: fasoli czarne oczko)
garść świeżego szpinaku
1 cebula dymka
2 ząbki czosnku
kminek
kolendra

winegret:
3 łyżki oliwy
sok z połowy cytryny
sól

Przygotowanie:

Groszek namoczyć przez noc, ugotować (ok. 45 min.).

Szpinak drobno pokroić i zblanszować (zalać wrzątkiem, odcedzić). Wymieszać z posiekaną cebulą i zmiażdżonym czosnkiem, dodać odcedzony groszek, przyprawy i zalać sosem winegret.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szpinak z groszkiem (wegańska)
Szpinak z groszkiem i tofu-fetą (wegańska)
Szpinak do kwadratu (lakto-wege)
Duszony szpinak (wegańska)
Szpinak po arabsku (wegańska)
Szpinak wspaniały (wegańska)
Podsmażany szpinak (wegańska)
Spaghetti Szpinak Pomidor (lakto-wege)
Szpinak w cieście naleśnikowym (wegańska)
Szpinak z soczewicą i pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas