7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z groszku i czerwonej soczewicy



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

150 g zielonego groszku (może być mrożony)
100 g czerwonej soczewicy
100 g pieczarek (ok. 10 szt.)
2 marchewki
2 cebule
2 łyżki bulionu
natka pietruszki do przybrania

sos winegret:
ocet winny
olej
sól i pieprz
cukier

Przygotowanie:

Na 1 łyżce oleju usmażyć posiekane cebule i soczewicę. Dodać groszek, pokrojone marchewki i pieczarki, zalać 1,5 szkl. wody z bulionem, gotować razem pod przykryciem 10 min. Jarzyny odcedzić, zalać sosem winegret (4 łyżki oleju, 4 łyżki octu, pieprz, sól, cukier). Przybrać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska)
Czerwony makaron z groszkiem i kukurydzą (wegańska)
Ryż czerwony z groszkiem i cebulą (wegańska)
Kotlety z czerwonej soczewicy i fety (bez ograniczeń)
Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska)
Pasta z czerwonej soczewicy na ostro (wegańska)
Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska)
Zupa z czerwonej soczewicy i ryżu (wegańska)
Zupa z czerwonej soczewicy z kolendrą (wegańska)
Sałatka z czerwonej fasoli (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas