7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Brukselka z jajkiem i pomidorem zapiekana w śmietanie
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób700 g brukselki
1 jajko 1 pomidor odrobina utartego sera żółtego sól szczypta cukru sos: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1/2 szkl. śmietanki niskokalorycznej Przygotowanie:Brukselkę oczyścić, umyć, krótko obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzic, ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Przygotować sos: z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić ją śmietaną. Między główki brukselki włożyć plasterki jajka ugotowanego na twardo i plasterki pomidora. Zalać sosem, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Brukselka zapiekana z ryżem (bez ograniczeń)Łazanki zapiekane w śmietanie z owocami (bez ograniczeń) Chrzan tarty domowy (ze śmietaną i jajkiem) (bez ograniczeń) Ziemniaki zapiekane w śmietanie (scalloped potatoes) (lakto-wege) Bagietkowe łódeczki zapiekane z jajkiem i dodatkami (bez ograniczeń) Brukselka z porem i suszonymi pomidorami w sosie z mleka kokosowego (wegańska) Cukinia z pomidorami "zapiekana" w mikrofali (lakto-wege) Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem (wegańska) Letnia surówka z kalafiora i pomidorów ze śmietaną lub jogurtem (lakto-wege) Pychota - sałatka z kukurydzy, pomidora i ogórka w śmietanie (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy 2005-02-07 00:00:00.0