7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób1 główka kapusty pekińskiej
2 łyżki masła lub oleju/oliwy + 1 łyżka na zasmażkę trochę bulionu z kostki sól pieprz łyżka mąki na zasmażkę 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina Przygotowanie:Kapustę pekińską umyć, poszatkować, włożyć do rondelka, dodać 2 łyżki masła/oleju/oliwy, podlać bulionem z kostki, posolić i popieprzyć. Dusić pod przykryciem.
Pod koniec duszenia wlać wino. Z tłuszczu, mąki i bulionu zrobić zasmażkę, dodać do kapusty, zamieszać, zagotować.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska) Duszona kapusta pekińska skropiona sosem sojowym (wegańska) Kapusta pekińska duszona z jabłkiem i zasmażką (wegańska) Fasolka duszona z kapustą pekińską i sezamem (wegańska) Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska) Pieczarki duszone z winem i odrobiną czosnku (wegańska) Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege) Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń) Cukinia z porem i kapustą pekińską (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~manifesta 2004-12-21 00:00:00.0