7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Maślaki po litewsku - w sosie śmietanowo-chrzanowym z jajkiem
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 5 osób1 kg maślaków (ewentualnie różnych grzybów)
2 cebule 3 łyżki tłuszczu do smażenia 2 jajka 1/2 szkl. śmietany 2 łyżki tartego chleba 2 łyżki tartego chrzanu sól pieprz odrobina cukru Przygotowanie:Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić w paski. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać do niej grzyby, dusić do miękkości. W międzyczasie ugotować jajka na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
Połączyć ze śmietaną, chlebem, chrzanem oraz jajkami. Doprawić solą i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)Surówka z kalarepki z sosem śmietanowo-chrzanowym (lakto-wege) Sos chrzanowy (wegańska) Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege) Sos chrzanowy z otrębami (lakto-wege) Sos chrzanowo-jabłkowy (lakto-wege) Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege) Kotlety ziemniaczane z sosem chrzanowym (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |