7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rydze po generalsku



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

1 kg rydzów
2 łyżki tłuszczu do smażenia
2 łyżki ketchupu
5 łyżek śmietany
2 jajka
sól
pieprz
szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Rydze oczyścić, opłukać, odciąć trzony, pokrajać w paski i usmażyć z kapeluszami. Połączyć z ketchupem, śmietaną oraz umytymi i rozbitymi jajkami. Smażyć kilka minut, mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Duszone rydze (wegańska)
Rydze z patelni (saute lub w śmietanie) (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas