
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Egzotyczny dżem cytrynowo-truskawkowy dla mamy
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 i 1/2 kg dorodnych cytryn (10 szt.)
1/2 kg dorodnych truskawek 1 kłącze imbiru 1 gałązka świeżego tymianku (jak nie ma to trudno) 1 kg cukru 1 opakowanie Dżemiksu, Żelfixu lub czegoś podobnego Przygotowanie:
Cytryny bardzo starannie umyć szczoteczką, obrać ostrym nożem, zdjąć białą osłonkę, pokroić, włożyć do rondla i zalać wodą. Dodać obrany i pokrojony imbir i gałązkę tymianku. Przykryć i gotować 15 minut. Wywar przecedzić i wystudzić.
Do rondla z cytrynami dodać 2 szklanki odcedzonego wcześniej wywaru i cukier, gotować na wolnym ogniu 10 minut. Zdjąć, wsypać Dżemix, dokładnie wymieszać. Do masy dodać truskawki, gotować jeszcze 15 minut. Gorący dżem przełożyć do przygotowanych słoików, natychmiast zamknąć.
Nadesłał(a) arleta,
dnia: 2002-03-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:![]() Malwua 2013-07-27 21:33:19.841 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Dżem cytrynowo-waniliowy z imbirem (na zimę) (wegańska)Dżem truskawkowo-rabarbarowy z przyprawą do piernika (wegańska) Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Ekspresowy dżem truskawkowy z wyraźnymi kawałkami owoców (wegańska) Jabłecznik mamy (bez ograniczeń) Chłodnik wg. mojej mamy (lakto-wege) Murzynek mojej mamy (bez ograniczeń) Ciecierzyca w egzotycznym sosie (wegańska) Dżem mirabelkowy (wegańska) Deser truskawkowo-truskawkowy (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2013-07-27 22:20:23.707