7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa-krem ziemniaczano-paprykowa z zielonym pieprzemZupa jest niezwykła w smaku, łagodnie pikantna i wyrafinowana. A jak pięknie wygląda!
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób800 g (6-8 szt.) ziemniaków
1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty) 1 strąk zielonej papryki 1 łyżka oliwy/oleju do smażenia 1 litr bulionu warzywnego 1 pęczek natki 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany kremówki zielony pieprz (można zastąpić świeżo zmielonym czarnym) 40 g płatków migdałowych Przygotowanie:Na oleju podsmażyć pokrojone ziemniaki i włoszczyznę. Dodać pokrojoną paprykę, zalać bulionem, gotować 20 min.
Dodać posiekaną natkę i zmiksować. Zmiażdżony czosnek wymieszać ze śmietaną i obficie przyprawić zmielonym zielonym pieprzem. Płatki migdałowe zrumienić na patelni bez tłuszczu. Na talerzu dodać do zupy krem czosnkowy i płatki migdałowe.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Paprykowa zupa krem (wegańska)Zupa-krem ziemniaczano-porowa (lakto-wege) Zupa-krem ziemniaczano-marchewkowa (bez ograniczeń) Zupa-krem ziemniaczano-kukurydziana (wegańska) Zupa-krem ziemniaczano-pokrzywowa (wegańska) Pasztet z grochu z zielonym pieprzem (wegańska) Zupa (krem) paprykowo-pomidorowa z grzankami (wegańska) Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege) Zupa-krem ziemniaczano-selerowa ze śmietaną i serwatką (lakto-wege) Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Rena 2002-03-02 00:00:00.0