7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gruszki w sosie majonezowo-rokforowym

Potrawa zawiera dużo witaminy C.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

4 gruszki
4 liście sałaty jako ozdoba

25 g sera rokfor (roquefort) lub innego pleśniowego
50 g (4 łyżki) majonezu
1 łyżeczka śmietany
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soku cytrynowego

Przygotowanie:

Wymieszać ser, majonez, śmietanę, zmiażdżony czosnek i sok cytrynowy, dobrze schłodzić w lodówce.

Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i nadziać masą majonezową. Ułożyć na liściach sałaty.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gruszki w sosie waniliowym (bez ograniczeń)
Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Surówka z kalarepki z sosem majonezowym (ovo-wege)
Sos majonezowy z kaszy jaglanej (wegańska)
Szparagi z sosem majonezowym i orzechami (wegańska)
Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego (lakto-wege)
Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege)
Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege)
Sos śmietanowo-majonezowy czosnkowy by Viluir (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas