7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Klopsiki z grzybów suszonych i kaszy gryczanej w sosie śmietanowo-serowym
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 5 osób30 szt. grzybów suszonych
1 szkl. kaszy gryczanej + 2 szkl. wody 2 cebule 3 łyżki tłuszczu do smażenia 2 łyżki keczupu 2 jajka sól pieprz 1/2 szkl. śmietany jogurtowej 50 g sera twardego Przygotowanie:Grzyby umyć, namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, posiekać. Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki tłuszczu. Cebule obrać, umyć, pokroić i usmażyć.
Składniki połączyć z keczupem i jajkami, doprawić. Formować małe klopsiki, spłaszczyć, usmażyć. Polać doprawioną śmietaną, posypać tartym serem. Poddusić kilka minut.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-04-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege)Klopsiki szpinakowo-twarogowe w sosie serowym (lakto-wege) Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege) Gołąbki z grzybów (prawdziwków) w sosie śmietanowym (bez ograniczeń) Kotlety z kaszy gryczanej lub jęczmiennej z grzybami suszonymi (wegańska) Fenkuły zapiekane pod śmietanowo-serowym sosem (bez ograniczeń) Kotlety z ryżu i grzybów suszonych (ovo-wege) Pasta z kaszy gryczanej i majonezu (ovo-wege) Kotlety z kaszy gryczanej i ziemniaków (wegańska) Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |