7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kurki po chłopsku (z duszonymi warzywami, w sosie śmietanowym)
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 5 osób1 kg kurek
3 łyżki tłuszczu do smażenia 2 cebule 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera 1/2 szkl. śmietany jogurtowej 1 łyżeczka maki 1 łyżka koncentratu pomidorowego natka lub koperek sól pieprz Przygotowanie:Kurki oczyścić, dokładnie opłukać, włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz, dusić około pół godziny.
Warzywa obrać, umyć, pokroić w paski, podsmażyć, dodać wody i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia połączyć z kurkami oraz śmietaną zmieszaną z mąką i koncentratem. Dusić kilka minut, żeby mąka nie była surowa. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką lub koperkiem, wymieszać.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Spaghetti z kurkami i sosem śmietanowo-czosnkowym (Alfredo) (lakto-wege)Sos: kurki duszone ze śmietaną i koperkiem (lakto-wege) Duszona dynia z pomidorami i sosem śmietanowym (lakto-wege) Duszone kurki (wegańska) Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege) Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege) Sos dyniowy z kurkami (wegańska) Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |